Maca czerwona BIO proszek 300g
Kod: WHMCC1X300Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Maca, siła Inków
Maca to warzywo korzeniowe uprawiane w peruwiańskich Andach na wysokości 3500–4000 metrów. Tradycyjnie przetwarzana jest ręcznie, co zapewnia zachowanie jakości. Roślina ta ma długą historię sięgającą czasów Inków, kiedy była wykorzystywana jako element diety.
Właściwości peruwiańskiej macy
Maca jest naturalnym źródłem wielu składników odżywczych, takich jak witamina C, żelazo, magnez, cynk, potas, miedź i selen. To warzywo korzeniowe stanowi wartościowy element zrównoważonej diety i może wspierać witalność oraz dobre samopoczucie. Bio maca z naszej oferty wyróżnia się wysoką zawartością składników odżywczych i została przetworzona w delikatny sposób, aby zachować jej jakość.
Dlaczego warto wybrać czerwoną macę Woldohealth?
Macę można znaleźć w kilku odmianach, takich jak czerwona, żółta i czarna. Czerwona maca ma specyficzne właściwości i dlatego jest popularna wśród użytkowników. Zawiera aminokwasy i inne ważne substancje. Ma również przyjemny, lekko słodki smak, co czyni ją odpowiednim suplementem dla całej rodziny.
Główne korzyści czerwonej macy:
- Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego (dzięki zawartości witaminy C).
- Wspiera utrzymanie prawidłowego stanu kości (dzięki zawartości wapnia).
- Może pomagać w zmniejszeniu zmęczenia i wyczerpania (dzięki zawartości żelaza).
Czerwona bio maca a mężczyźni
Czerwona maca obniża poziom DHT, hormonu płciowego związanego z wypadaniem włosów i rakiem prostaty. Jest polecana przy regresji przerostu prostaty związanej z wiekiem, przy wypadaniu włosów oraz dla zwiększenia potencji.
Czerwona bio maca a kobiety
Czerwona maca wyrównuje poziom estrogenów i gestagenów, optymalizuje układ hormonalny i endokrynny. Jest odpowiednia przy zaburzeniach cyklu miesiączkowego, bolesnym jego przebiegu, niepłodności hormonalnej, zaburzeniach owulacji, objawach menopauzy oraz niedoborze progesteronu.
Czym jest maca żelatynizowana?
Woldohealth 100% organiczna maca peruwiańska poddana jest procesowi żelatynizacji, w którym do macy dodaje się wodę absorbującą skrobię z jej korzeni. Następnie maca jest delikatnie gotowana pod ciśnieniem, co rozkłada skrobię. Maca przetworzona w ten sposób zawiera maksymalną ilość substancji aktywnych, dobrze się rozpuszcza i jest łatwiej trawiona przez organizm. Jej żelatynową formę docenią zwłaszcza osoby z wrażliwym układem pokarmowym lub cierpiące na zapalenia jelit.
Produkt został wyprodukowany i farmaceutycznie przetestowany w Niemczech i zawiera wyłącznie składniki aktywne o sprawdzonym pochodzeniu.
Oblicz idealną dzienną dawkę
Maca z codziennej żywności
Zaznacz, co dziś zjadłeś, i sprawdź, ile macy dostarczyłeś z pożywienia:
Uzupełnij produkt dla maksymalnej synergii
Rozważ włączenie tych produktów dla lepszego wchłaniania i działania:
Więcej informacji
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Witaminy |
---|---|
Waga: | 0.319 kg |
EAN: | 4260683196124 |
Doporučené denní dávkování: | Denně se doporučuje konzumovat 1 kávovou lžičku, tedy přibližně 3 g maca prášku. |
Země původu: | Německo |
Země původu primární složky: | Peru |
Výrobce: | Ukládejte mimo dosah dětí. Doplňky stravy nejsou náhrada pestré a vyvážené stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. |
Upozornění: | Ukládejte mimo dosah dětí. Doplňky stravy nejsou náhrada pestré a vyvážené stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. |
Pozycja została wyprzedana… |