Kwas mlekowy L(+)- prawoskrętny 21% 100ml
Kod: WHKMP1X100Opis szczegółowy produktu

(H315) Działa drażniąco na skórę.
(H318) Powoduje poważne uszkodzenie oczu.
Kwas mlekowy L(+)- prawoskrętny 21 % to przezroczysta do lekko żółta ciecz o charakterystycznym, delikatnie kwaśnym zapachu. Jest to organiczny kwas karboksylowy, który naturalnie występuje w organizmie człowieka, w żywności oraz w przyrodzie.
Zastosowana forma L(+)-kwasu mlekowego stanowi izomer prawoskrętny, który jest przez organizm ludzki lepiej rozpoznawany i biologicznie aktywny. Izomer ten naturalnie występuje np. w produktach mlecznych fermentowanych lub w żywności fermentowanej. Kwas mlekowy jest jednocześnie ważnym elementem procesów metabolicznych.
Dzięki swojej wysokiej czystości i delikatnemu stężeniu 21 % kwas ten znajduje zastosowanie w wielu dziedzinach – jako dodatek spożywczy do regulacji pH, przy produkcji suplementów diety, ale także w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym, w laboratoriach chemicznych oraz w zastosowaniach technicznych. Używany jest m.in. do przygotowania żeli, roztworów, peelingów czy jako surowiec do syntezy innych substancji.
Produkt odpowiedni do profesjonalnego i domowego użytku, zawsze jednak z naciskiem na właściwe rozcieńczanie i środki bezpieczeństwa.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Biohacking |
---|---|
EAN: | 0762497033052 |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.